Sitemap  |   

Chi Gong & Tai Chi

Chi Gong er åndedræt, luft, energi og livskraft

Chi Gong er en vigtig del af traditionel kinesisk medicin (TMC). Chi betyder åndedrag, luft, energi og livskraft, mens Gong betyder arbejde, aktivitet, bevægelse. Når vi sætter dem sammen, står de for "energi arbejde, at arbejde med åndedrættet"  eller at bevæge livskraften i kroppen.

Chi Gong er kinesiske legemsøvelser, der også har til formål at samle energi til den fysiske krop. Det er et meget gammelt system indenfor kinesisk filosofi/medicin og er blevet udøvet i Kina i flere årtusinder. Formen er blandt andet Golden Wings Chi Gong, som er blide meditative øvelser med fokusering på åndedrættet. Grundprincippet i Chi Gong er at komme af med gammel stagneret energi og erstatte det med ny frisk energi.
I Kina bliver de kaldt "øvelserne for et langt liv".

Chi Gong styrker immunforsvaret, giver energi og styrker kroppens organer

Øvelserne giver energi, styrker immunforsvaret, styrker kroppens organer, beroliger sindet og er således meget effektive mod stress. Øvelserne er gamle kinesiske eller tibetanske øvelser, der går ud på at holde dig i form for at opnå et sundt og langt liv.

Chi Gong kan udføres stående, siddende eller liggende. Det kan være meget enkle øvelser, hvor du arbejder med langsomme bevægelser, åndedræt og tankekoncentration. Eller lidt hurtigere mere gymnastik-lignende bevægelser.

Mindre stress med Chi Gong

Målet er at afbalancere chi'en - energien i kroppen. Når dette sker, opnåes balance i krop og sind, der reducerer stress.

Når stress formindskes, forbedres vores evne til at modstå sygdom - det vil sige at immunforsvaret styrkes.

Forskning indikerer, at regelmæssig udøvelse af Chi Gong kan fjerne smerter og symptomer, nedsætte behovet for medicin, sænke blodtrykket, ja endog mindske tumorer.

Tai Chi - en gammel kinesisk kampsport

Tai Chi er oprindeligt en gammel kinesisk kampsport, en serie af bevægelser, der udføres i "slowmotion". Tanken er bl.a. at når disse bevægelser er lavet rigtig, rigtig mange gange langsomt, vil du ved behov (brug for at forsvare dig) reagere hurtigt, og afværve et angreb. Der er mange former for Tai Chi, en af de former jeg arbejder med er praktisk orienteret, forsvar/angrebs-tekniker. To andre mere helse orienteret.  

Tai Chi gør dig mere smidig og virker også som Chi Gong, styrkende og opbyggende på krop og sind.

Kusist udtaler:

"Min ugentlig Chi Gong træning, giver mig fred og ro indeni, jeg bliver mindfull - for at bruge et moderne begreb. Jeg har gået hos Sanne i 3 år nu, i den tid har jeg kun været syg to gange, før - var jeg syg 3-4 gange om året, jeg tror det er Chi Gong der gør en forskel".

Ring nu på 51 70 29 69 og hør nærmere om Chi Gong & Tai Chi!

Sanne Andersen · Hjulmagervej 3 · 9000 Aalborg · Telefon: 51 70 29 69 · mail@sanneandersen.dk